Untitled
16 feb 2012
week 11: 9 t/m 15 februari

Op 09 februari was de tweede les van de babymassage. Eerst hebben we, zoals we vorige week geleerd hebben, buik, borst, armen en handen gemasseerd. Daarna leerden we de benen en voeten te masseren. Agnes had ons al gewaarschuwd dat we extra handdoeken mee moesten nemen om onszelf te beschermen en dat was maar goed ook, want Bas heeft zijn blaas geleegd... Bas was deze keer een stuk meer ontspannen dan vorige week.
We zijn op 10 februari gaan lunchen bij opa en oma Van Aerle samen met tante Maartje en Eline en daarna zijn we naar de verjaardag van ome Piet geweest. Aan het eind van de middag zijn Naomi, Dian, Franka en Cees (collega's ABAB) op visite geweest. ’s Avonds heeft papa voor de eerste keer een avondje opgepast. Ik had een feestje in verband met het 25-jarig jubileum van Wilma (collega ABAB). Het was best spannend zo lang weg te zijn, maar het was ook wel erg fijn er even uit te zijn. Het was gezellig de collega’s weer te zien en iedereen weer even te spreken.
Op 11 februari zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Bas heeft lekker onder de babygym gelegen. 's Avonds is Rudy op kraamvisite geweest.
Ons eerste kinderfeestje hebben we op 12 februari gehad. Marijn was 1 jaar geworden. Bas heeft een tijdje in een automatisch schommelstoeltje gezeten, waar hij heerlijk in geslapen heeft. Jammer genoeg hebben we de jarige job niet gezien; nog voordat Marijn uit zijn bedje kwam, zijn we weer naar huis gewandeld.
Op 13 februari hebben we de koopakte voor ons nieuwe huis getekend bij de makelaar. Bas heeft een paar uurtjes bij tante Maartje “gelogeerd”. De lactatiekundige is geweest, omdat een borst erg pijnlijk is bij het voeden. Omdat er uitwendig niets te zien is, zou het inwendige spruw kunnen zijn of een vaatvernauwing. Om een eventuele vaatvernauwing te verbeteren moet ik magnesiumtabletten innemen. Zou het om spruw gaan, dan moet ik naar de huisarts. Om het voeden wat minder pijnlijk te maken, kolf ik soms en krijgt Bas af en toe een flesje.
De laatste bijeenkomst van "baby in beeld" was op 14 februari. We waren deze keer maar met zijn drieën: Luuk, Brent en Bas. We hebben het gehad over de ontwikkeling, de verzorging, praten en spelen met je baby en hoe we ons in de toekomst zien. Na de bijeenkomst is Bas weer gewogen. Hij woog maar 5.200 gram, een toename van maar 55 gram. Dat viel behoorlijk tegen en dat maakte me toch wel onzeker; zeker omdat een borst pijnlijk is bij het voeden (zou Bas te weinig voeding binnenkrijgen?) en hij een stuk kleiner is dan de meeste baby’s die een paar dagen ouder of jonger zijn dan hij. De wijkverpleegkundige heeft aangegeven dat er in ieder geval geen sprake is van spruw en dat ik me geen zorgen hoef te maken dat hij niet meer is aangekomen de afgelopen week. Bas ziet er goed uit en over de afgelopen 3 weken is hij 500 gram aangekomen. Ik mocht eventueel donderdag nog eens terugkomen om te kijken hoeveel hij dan weegt.
Op 15 februari zijn Eefje en Sjoerd op bezoek geweest. Sjoerd en Bas hebben samen in de box gelegen. ’s Avonds zijn we bij opa en oma Van Aerle gaan eten, omdat papa een vergadering had.
Bas begint steeds meer te lachen en te brabbelen. We lezen Bas iedere dag voor (sowieso 's avonds als we hem in bed liggen, maar ook vaak overdag tijdens de voedingen) en tijdens het voorlezen begint hij steeds meer zelf te "vertellen".








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative